Fröken Selma


Fröknarna och resan



1. Mellanformatskameran 2. Petras kryddhylla 3. Fossingar 4. Petra och sköldpaddan Lillis

Igår var jag hos Petra och planerade vår lilla resa som kommer ske i sommar. Vi ska införskaffa oss en bil och köra söderöver på upptäcksfärd! Hon har ärvt en mellanformatskamera från sin morfar vi planerat att ta med oss. Vi spenderade ett bra tag till att pilla på den för att lista ur ungefär hur den fungerar, och jag tror att vi lyckades tillslut. Det pirrade till av kärlek i fotogenerna när vi kände metallen och hörde slutarljudet, så vi blev tvugna att plocka fram gamla systemkameran som användes på den tiden när vi gick på gymnasiet. Den ska också med, bestämdes det. Nu gäller det bara att hitta en fotoaffär som har lust till att framkalla mellanformatsfilm, det kan bli snäppet knepigare än att lista ut hur den fungerade. 

I övrigt är jag impad över att Petra klarar sig på de fyra kryddorna hon har: mejran, vitpeppar, salt och citronpeppar. Jag är lite förbryllad över att hon klarar sig utan till exepel svartpeppar, men god mat lagar hon ändå! 

Sen ställde vi oss frågan; Vilka ställen i Sverige bör man ha sett innan man dör?

En förmiddag i trädgården med Herr Torsten


Är hemma i Sundsvall ett tag och hälsar på, och passar på att testa mitt nya fina objektiv. Torsten var en något motvillig modell, han ville hellre gå in och äta mat istället. Denne stilige herre blir faktiskt myndig om lite mindre än än en månad, då blir det kalas!

April April?

Idag fick jag fara på sjuka huset och sitta snällt genom massa undersökningar eftersom att synen behagade sig att försvinna tillfälligt från mitt vänstra öga i eftermiddags. Efter att både sköterskor och läkare kollat trycket, lyst och undersökt och tittat på mina ögon och ha fått titta i olika apparater och sitta och lydigt trycka på knappar när det dök upp vita fläckar bedövade de tillsist ögonen. Detta gör att man ser alldeles knarkad ut, pupillerna blir lika stora som iris. När den här bilden togs hade det gått ett tag så det värsta har lagt sig. Men ujuj ljuset är inte trevligt mot mina ögon. Det visade sig inte vara något farligt alls, men nu ska jag krypa ner i sängen och vila lite innan jag ställer mig och lagar middag. Ikväll blir det lugna gatan med film och lite godis, och imorrn ska jag iväg och kolla på tredje lägenheten på två veckor jag ligger bra till på. Håll tummarna för mig!!

RSS 2.0