Hoppsan, vad hände?



Ja vad hände här egentligen? Skulle sticka en mössa men det blev bara knasigt... Gör om gör rätt tror jag blir dagens ordspråk

Gårdagen i telefonbilder

Buss buss buss buss... Bussåkandet som aldrig tar slut, här är vi i Höga Kusten
När vi äntligen kom fram kom syster yster och hämtade mig så blev det en massa bus och gos med härliga syskonbarn! Lite pizza, julgodis och mandariner med faktiskt.
Arvid är väldigt stolt över sitt och sin systers dockhus som har en ljusslinga man kan tända och släcka. Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk, det är ett riktigt häftigt hus!
Kojbyggande i full fart
När jag sedan blev hemskjutsad till ön var det först ingen hemma, sedan kom lillasyster och styvfar och meddelade att de hade kört i diket, på med kläder och ut och skotta!
När vi kom in sedan hade lillasyster gjort hemmagjord varm choklad, gott! Blev även ett kärt återseende från katternas håll, det finns ingen filt i världen som slår en katt-filt gjord av två (levande) katter!!



Nu ska jag ut och slåss i julklappshandeln med Petra!

Födelsedag nummer tjugotvå

Utsatt tid plingade det på dörren och dessa härliga killar stod där med en tårta åt mig!
Jag blev informerad om att jag faktiskt fyllde 6 år och inte 22.
Robin, Emma och David provsmakade mina apelsinchoklad-knäck. De är jättegoda, men lite svåra att få loss ur formarna. Som tur var finns det olika knep för att äta dem.
Martin visar hur det ser ut när man gör en ordentlig hårdrocks-pose, Edvin försöker visa han med, men lyckas inte riktigt lika bra.

Ikväll har det rullats en massa Mozartkulor så nu har jag kylen full med dem och frysen är sedan tidigare fylld med både snickerskaka och apelsinchokladknäck! Nu ska jag bara lyckas låta bli att äta upp dem innan jul...

Lifting shadows of a dream

Hittade dessa söta översnöade krabater igår i en tunnel. Idag har det vart varmare, och jag har varit på skolan och grupparbetat. På eftermiddagen skulle jag och Anna skriva ihop vår text, men vi kom inte ens fram till en enda mening, blev en ordentligt lång fika istället, vi tar nya tag imorrn! Nu efter att ha fastnat på tok för länge i photoshop (trots eget löfte om att jag ska lägga mig tidigt) ska jag äntligen på en dejt med min sköna kudde!

Vinter!


Idag vaknade jag upp till en underbart vackert vinterlandskap, -20 grader var det dessutom och det märktes kan jag lova! Bägge fulladdade batterierna till kameran frös ihjäl och telefonen tog självmord efter inte alltför lång tid heller. Dessutom tror jag min näsa sa tack och hej en stund idag med, men efter en stor kopp hemmagjord varm choklad tinade jag upp ordentligt! Nu ska jag sätta mig och plugga lite, en till kopp choklad kanske?

Lucia

Jag och Maria var och kollade på lussefirande på UB idag, mysigt! Nu börjar julstämningen verkligen infinna sig!

Sen blev det lussefika på Lindell, blev dock the istället för glögg, gott gott!

Sen pillade och fipplade vi med telefonerna ett bra tag, jag börjar nästan förstå vad jag gör på min! Nu har jag fixat telefonboken, som numer inte ens bara är en telefonbok, utan även innehåller mailadresser, facebook-konton, födelsedagar (jättebra grej!) och Flickr-konton. Massa nytt att lära sig! Idag lärde jag mig till exempel att väckarklockan inte fungerar om telefonen är avstängd

Om en vecka far jag hem till sundsvall, ska bli mysigt att komma hem ett tag igen :)

.


Jag fastnade i en sax förra veckan, det blev kort och ännu kortare i nacken! Denna vackra bild tog Maria på mig, och trots min min som ser ut som om jag luktat på bajs är jag väldigt nöjd! Idag ska jag på julsittining med Björn och Joel. Då ska man klä ut sig under temat "jul" och jag ska gå som en polkagris. Men till sittningen ska man även ta med sig en liten julklapp, som max får kosta 20:- och prylen ska börja på bokstaven "S", en mycket bra bokstav tycker jag. Under veckan som gått har jag funderat litegrand på vad man ska kunna köpa för något och kommit på dessa;

Samarin, Salmiak, Socka, Sockerbit, Sill, Spöke, Snor, Snö, Salta katten, Smör, Soppa, Sugrör

Sen återstår det att se vad det blir för något. Nu ska jag öppna chokladkalendern och tråckla på vita och röda band på mina kläder!

Behöver du hjälp?

För ett par veckor sedan var jag på intervju inför ett IT-supportjobb på universitetet. Det rådde allmän förvirran huruvida vi som sökt fått jobbet eller inte, eftersom att ingen ringde och sa till oss att "Grattis, du ska börja jobba hos oss!" utan det kom bara ett mail där det stod;

Kan du komma på utbildning på fredag?

Sagt och gjort for jag på utbildning och nu sitter jag här på mitt första pass, i ett liten skrubb med en grön fondvägg vid informationen på UB. Lite förvirrande är det eftersom det står "Boka en bibliotikarie" på dörren med, eftersom att det är det rummet är till för på dagarna. Frågan är kanske vad man gör med en bibliotikarie man bokar på kvällarna? Kanske man inte vill veta. Två bildskärmar, ett passerkort, en namnbricka (där det står Umeå Universitetsbibliotek, Sara Johansson. Mycket proffsigt) och tre stolar har jag till mitt förfogande. Kan nog säga att jag inte vet speciellt mycket mer än någon annan än så länge, annat än vart jag kan få gratis kaffe och choklad, hur många anställda UB har, hur många och vad för sorts datorer som finns här och ungefär vad för frågor som kan komma. Sen om jag kan svara på dessa frågor återstår att se när det kommer någon.

Har ni vägarna förbi är det bara att kika in och ställa en fråga så jag de andra på UB förstår att jag jobbar, eller helt enkelt bara komma in och säga hej!



RSS 2.0