Nu är det jul igen. Snart i alla fall


Sitter här tillbakalutad i soffan, lyssnar på Björn Rosenström och dricker det godaste chai-the jag druckit på länge! (Friggs ekologiska för den som undrar) Luktar jul i hela lägenheten nu, vilket känns lite knäppt eftersom det ändå är ett liiiitet tag till kvar. Jag borde egentligen sätta igång med att jobba på grupparbetet eftersom vi ska träffas imorgon och jag har knappt lyft pennan (eller jo, det har jag faktiskt, har tagit upp den ur skrivbordslådan och har vikt ihop en ytterst simpel prototyp - but that's it).

Jag har gått och blivit medryttare! Var och provred i söndags och eftersom jag inte ridit på nästan ett och ett halvt år kan jag lova att träningsvärken känns! Benen lyder inte när jag ska svänga runt hörn, och är öm i baken så det sjunger om det. Dessutom red jag utan vantar, så har slipat bort huden på höger ringfinger från knogen och nedåt, ajaj. Imorgon eller torsdag innan skolan ska jag försöka ta mig till Västerslätt och införskaffa mig ett par så att jag har, sen är det bara att vänta på att mor min ska skicka upp alla mina miljontals häst-prylar så att jag även slipper rida i jeans och min regnjacka. Lite jobbigt att vara utan den nu när det regnar var och varannan dag.

Jag tror det kommer bli bra med denna hästen även om jag hela tiden jämför med skrutt-Adel. Kommer ändå inte kunna jämföra eftersom jag kommer rida denna hästen betydligt mycket mindre än honom. Stooor är han också! Nåja, 163cm kanske inte är så farligt högt, men jag som nästan jämt ridit ponny eller nordisar tycker det är lite stort, märks mest på stegen i galoppen. Men det ska bli ruskigt skönt att vara ute i stallet igen, verkligen vara ute i flera timmar som jag var förut.

Inte utan att man saknar knäppisarna!


Skrämmande

Skrämmande att SD har fått 20 mandat. Jag är mest rädd - och skäms - för att det innebär i runda slängar att 1 av 20 som lagt sin röst, har gjort detta på dem. Varför?! Vad som är ännu mer skrämmande är ifall alla är lika oinsatta som snubben Levi härunder. Han har vart aktiv nynazist och är nu en av de ledande politikerna i Filipstad. Enligt Levi vill de bevara de svenska fornminnerna - som till exempel julafton och midsommarafton - också vill de satsa på jobben. Riktigt hur är fortfarande lite oklart men planerna finns... 


En annan video jag tycker beskriver vårt val i år väldigt bra är denna sketch. Den är gjord på skämt av Robert Gustavsson, men jag tycker ändå man kan dra vissa paralleller till SD;


Jag hoppas verkligen att folk kan inse tills nästa val att detta är ett parti som stjälper och inte hjälper vårt land!

Svamp-måndag

Igår ringde telefonen, och när jag lite yrvaket svarade eftersom jag låg och halvsov, svarade sa en fruktansvärt hes, raspig röst:
"- Vill du ha lite svamp?"
Eeeeh tänkte jag, vad är det för människa som ringer och frågar om jag vill ha svamp? Typ Magic Mushroom eller?
"Ursäkta, vad sa du?"
"Jag har vart och plockat svamp hos mormor och undrar om jag ska skicka upp lite till dig"

Det var min kära mor som var så hes att jag inte alls kände igen rösten på henne. Självklart ville jag ha lite trattisar, och idag ringde postgubben på och jag fick ett mycket tillplattat paket och kände mig som ett barn på julafton! Svamp, och speciellt trattisar och kantareller, är bland det bästa jag vet. Nu är det bara att ha tålamod och vänta på att de ska torka!

Lite mossa följde också med, den har jag lagt i en liten skål för att torka. Ska bli spännande att se ifall det blir bra eller inte. Nu ska jag se lite Breaking Bad sen ta tag i planerandet av bilderna jag och Edvin ska ta till vår Personas imorgon!

Ljuslek


Har lekt lite med ljus idag, nu ska jag se till att få i mig lite käk innan jag far till Maria, och sen till poängjakten!

Mjöligt värre

Jag är en av de människorna förkläden uppfanns för. Jag äger en hel drös - både ett prickigt, ett med fiskar och ett blått - men kommer inte på att jag har dem förrän olyckan är skedd. John har typ slutat vilja städa efter mig när jag vart och stökat inne i köket, och jag kan förstå honom ibland.

Idag har jag även lyckats finna en lösning på varför jag aldrig lyckats göra ett enter-slag med en tom rad här på bloggen. Efter lite googlande visade det sig att vissa webbläsare - inklusive Chrome som jag använder - har en bugg som gör att det inte funkar!! För att det ska fungera måste man hålla nere "shift" samtidigt som man trycker på "enter"! Konstig bugg men skönt att jag lyckades ta reda på varför det var så 

Nu tänkte jag ta och fota litegrand, sen bär det av ner till stan klockan 17 för poängjakt med nollorna! :)

RSS 2.0