Julpynt i november



Jag har börjat känna julstämningen! Därför har jag (trots vissas protester att det inte ens är december) börjat pynta! Glöggen har varit framme sen en vecka tillbaks ungefär men julpyntet har inte fått komma fram förrän nu. Jag vet dock inte om det blev så mycket jul egentligen eftersom att det enda pynt jag äger är i princip de 9 dukar mamma skickade till mig på posten igår (hon hade köpt dem på rödakorset för 26 spänn totalt, jättefina! Tack mamma!!). Problemet med det är ju att nu har jag fler dukar än jag har bord, så kanske får börja ha dem som en tavla kanske?

Mandel-jakt och röra-sko-övning




Söndagen ägnades åt att dels sova - jisses, inte sovit så länge sen jag vet inte när! - och knalla ner på ICA Maxi för att fixa lite prylar. Kom bland annat hem med en adventsljusstake, bricka och en chokladkalender! (Chokladkalender är ett MÅSTE) Det är inte ens advent än och redan var russina och mandlarna helt slut både där och på ÅC. Tillslut hittade jag några i ett hörn på Konsum och sen blev det mysfika med ljus efter en liten Nydala/Tomtebo promenad i starkt månsken. Fick ingen bild på månen igår kväll, men nu imorse tittade den fortfarande över trädtopparna och sa godmorgon när jag åt frukost. Att äta Ädelost på pepparkakor är det Maria som lurade i mig förra året att man kunde, och gott är det! Tycker till och med jag som inte alls gillar mögeloster av någon sort. 

Idag har jag haft sammarbetesövningar på föreläsningen som gick ut på att man i gruppen först skulle röra en sko med händerna så snabbt som möjligt, sedan skulle den även ta i fötterna, och sista svängen även på rumpan. Vår grupp på 14 pers klarade av den sista snabbast, på endast 2,2 sekunder! Nu ska jag fördjupa mig i social psykologins värld genom att ge mig i kast med boken och markeringspennan i högsta hugg!

Innan det kom snö


Innan det kom snö såg skogen på Carlshöjd ungefär ut såhär. Dessa bilder tog jag den morgonen då jag egentligen skulle plugga, men som slutade med att jag istället gick på en 2,5 timmars fotopromenad och tog ungefär 314 bilder. Det lustiga med att redigera dessa bilder i efterhand är att när jag är ute och går, lyssnar jag på ljudbok så när jag nu sitter och pillar i Photoshop kommer jag ihåg ungefär vad som hände i boken. På bild nummer tre, till exempel, har Richard blivit bortskickad av sin älskade Khalen till Sisters of the Light och han kastar i frustration bort locken av hår hon har gett till honom som minne. Som tur var märker Sister Verna detta, tar reda på locken, och nu en massa kapitel och händelser senare har Richard fått tillbaka den. Han tror dock fortfarande att Khalen inte vill ha något med honom att göra, vilket inte alls stämmer. Hon älskar sin Richard mer än något annat. Just nu har hon dock fullt upp med att kriga mot en armé som bestämt sig för att förgöra allt magiskt i The Midlands (hennes häst är förresten sjukt häftig). 

Nu är det snö och kallt ute, och julen börjar närma sig, så ikväll ska vi till att baka brownies, dricka glögg och se film!

Alhambra

"Alhambra (arabiska الحمراء, 'Al Ħamrā', den röda borgen) är ett stort borg- och palatsområde vid den sydspanska staden Granada. Borgen är belägen på en höjd med utsikt över Sierra Nevada. Den byggdes från 1250-talet till 1300-talets slut och är en unikt bevarad byggnad inom västlig islamisk arkitektur. Alhambras trädgårdar är särskilt intressanta i trädgårdskonstens historia, eftersom de hör till de äldsta bevarade trädgårdarna i Europa. Borgens rum är ornamenterade och besmyckade med vacker och mönsterrik dekor i kakel och sirligt utskuren dekor i trä."

Ful-fest och födelsedag!


Nu ska jag på ful-fest hos Maria! Undra vad jag ska ta på mig, kanske räcker att komma som mig själv? Hur som helst kan jag nog dock inte bli fulare än denna bild på en katt jag hittade i Spanien. Men det var en synd-om-katt, han/hon hade brutit tassen och var alldeles utsvulten, stackarn! Den fick iaf smaka lite salami och ost av mig och Freja, så lite gladare blev den.


Freja fyller förresten år idag, grattis syster!!!! Hoppas du får en bra födelsedag!

Vill ha!

Förra året havererade mitt Tamron-objektiv och sen dess har jag fotat uteslutande med mitt 50mm, utom när jag fått låna något annat objektiv av en kompis, men nu kliar det och jag känner att jag verkligen vill ha en zoom! Detta objektiv har jag gått och dregglat över i två år och funderar på att kanske beställa det efter jul, men 10.000 är ju pengar det med...






Sen har jag även sedan långt tillbaks växt ur min kameraväska och nu har jag gått och blitt kär i denna;






2800 riksdaler kostar den på cyberphoto.se, jag får helt enkelt ta och skriva ett extrasnällt brev till tomten iår! Eller bli pokerproffs.

Hejdå Spanien!

Inatt far vi ifrån värmen upp till kalla sverige igen. Just nu sitter jag och försöker få reda på ifall vi måste vara på flygplasen en eller två timmar innan flyget lyfter till Madrid inatt medan jag lyssnar på ytterst smörig dansk dansbandsmusik på den danska puben igen. Rätt mysigt ändå. Jag saknar dock min säng som tokig, för trots att det vart fruktansvärt härligt här i Spanien är sängarna värre än studentrums-sängarna, det känns som om man gått femtielva ronder i ringen när man vaknar på morron och stapplar runt som en stel-opererad gubbe tills man fått snurr på lederna igen. Nu ska jag ta mig upp till lägenheten och knöka ner de sista prylarna i ryggsäcken och gå ett par varv i lägenheten och ställa mig på balkongen och kolla på havet en sista gång. Godnatt på er!

Adiós!

Första dagen i Spanien har jag...

...suttit och kollat på en glad hund som sprang på stranden i soluppgången
...pluggat klart design-kursen
...ätit baguette-lunch på stranden
med familjen
...beundrat utsikten från vår balkong
...lekt i vattnet med syster
...hittat en sago-häst under en bro
...hittat världens minsta(?) husvagn
...cyklat på en parkbänks-cykel
...fotat syster som lekt i vattnet

Jag har även gjort mer saker, som att handla på Lidl (som har öppet mellan 9.15-21.15) och som att nu sitta på ett danskt café, beställa "A cup of tea and a beer" och få en kopp the, en öl och en cappuccino. Nu ska jag och syster sätta och och kolla på lite serier innan vi sover och imorrn far på marknad! 

Adiós!

(Hörde förresten att det snöade i Ume idag, vi har haft 25 grader i skuggan och sol ;) )

l'Espange!


Snart bär det iväg!! Imorrn halv sju sätter vi oss i bilen och kör till Arlanda för att flyga till Spanien! Detta är då vår pool och utsikt från balkongen, 25 meter till stranden - inte helt fel vill jag påstå! Nu har jag dessutom äntligen lyckats hyra oss en bil, och bokat en flygbiljett direkt från Arlanda till Umeå sen igen när vi landar, en timmas resa motför 11 med bil/buss, så himla skönt! Hela kamerautrustningen ska även med, jisses vad packning jag har! Men det är det värt!

Nu ska jag dock ta och superladda och skriva som en tok på design-muppgiften, sen är det semester som gäller! (Känns för övrigt mycket skumt att sitta på ett helt annat universitet och plugga) Men först hinns det även med en liten fika med Carro :)

RSS 2.0