Älskade lilla Maccan

Idag har min älskade lilla Maccan gått sitt tragiska öde till mötes... Han fick sig sitt livs åktur i luften innan han landade och krossades på det hårda, kalla och hemska stengolvet i Kemi-huset. Jag lider, min plånbok kvider. Blir till att ringa försäkringsbolaget imorgon och se ifall jag kan få några kronors ersättning, men jag tror det är chanslöst eftersom jag inte ens har något kvitto och han är lite till åren kommen, gamle gubben. Eftersom att hårddisken fungerar men skärmen är bortom räddning kommer han nu få pensioneras som DVD och jag går på ny datorjakt imorgon.

Plugg-ugg-blä

Sitter och försöker skriva på de individuella uppgifterna. Usch så segt det går! Har faktiskt suttit i helgen och skrivit och läst och tragglat så kanske gjorde slut på all min motivation då och har tatt helg nu istället, vilket vore mindre bra eftersom att jag vill vara klar tills på torsdag och det blir jag inte i den här takten. Men det finns så mycket annat att kika på istället; TV, bloggar, aftonbladet, fåglar, suddgummin... Till och med städa ligger högre upp på motivationslistan just nu. Det har faktiskt varit en väldigt intressant kurs däremot, har lärt mig mycket matnyttigt, och hoppas på att nästa blir ungefär i samma stil.

Till lite roligare saker! Nu har jag beställt  - tack för hjälpen Claes! - reflexskärmar. Så nu efter Valborghelgen ska jag och Ch ut och plåta! Det ska bli sjukt roligt! Får bara ta och hoppas på att snön smälter lite till tills dess och att solen vill öka temperaturen några grader till så att stackarn inte fryser fossingarna av sig i klänning :)
I övrigt är jag väldigt kluven ifall jag ska fara hem över Valborg eller stanna kvar i Umeå. I vilket fall som helst kommer jag ner till lördag för att fira att pappa fyller år, och lilla Astrid blir stora Astrid på söndag när hon fyller 1 år.

Nä! Lite ska jag lyckas skriva innan jag får äta middag i alla fall!


Reflexskärmarna

Veckan

Nu har verkligen våren börjat komma (med undantag för tok-snön som kom i morse, sa hej och smälte bort). Dagarna är varmare och ljusare, och i tisdags promenerade jag och Björn ner på stan och köpte årets första mjukglassar som avnjöts i solen på Apberget. Gott!
Sedan mack-järnet funnit sin väg upp hit har det blivit många, många varma mackor.Tror snart att jag kommer förvandlas till en varm macka själv, i alla fall John, han äter det till både frukost, lunch och middag.
Blev lite The Mentalist-maraton i onsdags samt spelkväll hos Maria & Jakob, där jag och Micke ägde alla i M.I.G! Poker-biten ska vi däremot inte prata högt om, men jag kom vidare i ett par rundor i alla fall!
Igår kväll blev det tjejmiddag med ugnsbakad potatis och smögen-, kräft- och skagen-röror, hade en riktigt trevlig kväll! Roligt att göra något bara tjejerna för ovanlighetens skull :)
Idag har jag varit och kikat på en potentiell lägenhet, sedan kom syster yster på besök med busfröna och vi var iväg och fikade på café. Arvid fick en grodbakelse som var mycket populär och lilla fröken Astrid fick smaka lite krämbulle och wienerbröd  - satt inte fel det heller!


Lördagsmys på Liljansberget

Igår var jag som sagt och hälsade på lilla lurvtussen och hennes matte och husse. Det bjuppades på chokladbollar och biskvier, mycket trevligt. Det måste vi göra om! :) Idag har jag och J vart på Media Markt och kikat på telefoner, och jag tycker att ju mer jag kollar, desto mer ångest får jag! Vad ska jag ha för nån?! Inte lätt det där... Nu blir det i alla fall blodpudding, sen tror jag minsan att det blir lite The Sims. Det var sjukt länge sen!


Får det lov att vara en sko?

Min kära korridorsgranne verkar ha haft en vild natt. Hans skor stod i kylskåpet tillsammans med en halväten kebabrulle. Hur och varför de hamnat där är jag mycket nyfiken på att få veta.
Idag har vi faktiskt 10 grader i skuggan (!) och jag har vart ute och promenixat vid Nydalasjön och det börjar faktiskt komma enstaka gröna fläckar här och där.

Håller för övrigt just nu att att kolla på "Dokument inifrån" som går i repris. Avsnittet handlar om våld mot barn, när vuxna agar barn och kommer undan med det. De tar upp flera exempel, bland annat ett fall som uppmärksammades för ett tag sedan när en 70-årig pensionär gav en 12-åring en ordentlig örfil för att han cyklade i en park. Media reagerade och tog ställning för att mannen gjort rätt, att barnet "förtjänade" slaget eftersom att han var olydig. Hela Sverige ställde sig bakom mannen och tyckte att man minsan måste kunna säga ifrån när de bråkar. Jag kommer ihåg själv att jag tyckte att "pfft, ungen förtjänade det säkert". Vad media bestämde sig för att utelämna var att pojken hade lytt mannen och börjat gå därifrån då pensionären började jaga honom och utdelade ett ordentligt slag. Mannen blev hyllad som en hjälte och pojken som en skurk. Han blev dömd för ringa misshandel och fick böta 3500 - som han inte ens själv betalade utan svenska folket skickade honom pengar. Ett annat fall där en pappa misshandlar sin dotter genom att knäa henne i magen och utdela slag för att hon inte lämnar ifrån sig sin mobiltelefon. Misshandeln blev dömd som ringa eftersom att "Pappan gjorde det i uppfostrande syfte, att hon ville ju inte lyda".

Omvänt tar de upp ett fall när en elev ger en lärare en örfil. Han dömdes till ungdomstjänstgöring. Sverige och sveriges folk tycker alltså att det är helt okej när en vuxen slår ett barn, men när ett barn slår en vuxen ska det straffas ordentligt. Jag rekomenderar verkligen avsnittet, man får sig en tankeställare. Det går att se på SVT Play, länk dit följer nedan:
Dokument inifrån - "Hon ville ju inte lyda"

Just nu vill jag bara vara ute och skrutta i skogen på en ponny! Saknar att vara ute i stallet och pyssla med lilla knäpp-ponnyn. Får dock se om det blir någon ridning i sommar. Till veckan är det i alla fall bestämt att jag ska fara och införskaffa mig en ny telefon eftersom att min håller på att ge upp nu, men idag ska jag fara och träffa Emma och lurvtussen Agnes! :)


Lite bilder från förra våren





Påsk 2010

Påsken firades hemma på ön med mycket mat och godis - tror jag seriöst ätit mer nu än i julas! Syster yster var på besök på fredagen med ungarna varav det busades massor! Bland annat med äckliga leksaker som innehöll blodiga maskar och råttor och slemmiga ödlor och allt vad det var. Lilla fröken har lärt sig att man minsan kan skrämmas med läskiga prylar vilket var i stort sett vad hon sprang runt och gjorde hela tiden. På lördagen for jag och Petra en sväng på Birsta där det inskaffades en extern hårddisk (eftersom att jag börjar bli nojig om att mina bilder ska försvinna) och filmen Brüno. På kvällen gjorde vi en sallad som räckte till 15 personer och tre glasslådor. Blev även brödbak (med lyckade bullar denna gången jämfört när jag försökte själv i Ume) och en liten fotorunda. Skönt att vara hemma och ladda en stund innan kursen drar igång på allvar.



fytjdtyjdtyj


Första inlägget!

Tjoho! Nu har jag äntligen tagit mig för att starta en blogg. Anledningen till att jag gör detta är för att jag måste börja göra något av alla dessa bilder som ligger och skräpar på min hårddisk och aldrig får komma fram och säga "hej!" till världen. Börjar med en på lill-sessan Selma


Edit; Hihi, klicka på bilden får ni se nå kul!


RSS 2.0